Kalla kriget-föredrag & gruvgångarna 2023

Vi har fått möjlighet att släppa två visningar av gruvgångarna under hösten.

Lördag den 2 september kl 13:00 har man möjlighet att gå in i gruvan och fram till transformatorrummet cirka 600m in. Där erbjuds ett fördjupat föredrag om gruvans roll under Kalla Kriget. Här visas den senaste forskningen och unika bilder, dokument och ritningar från tiden. Föredraget är cirka 30min långt och hålls av Tommy Wahlund. Föredraget har tidigare hållits för föreningens medlemmar.
Evenemanget kräver föranmälan och är gratis för medlemmar i Föreningen Ytterby Gruva.
Läs mer om visningen här. Bli medlem här.

Den 10 september blir det en vanlig utomhusvisning, men som denna dag även inkluderar en promenad in i gruvtunneln fram till transformatorrummet och tillbaka. Visningen kostar 120 kr och betalning sker på plats mha Swish.
Läs mer om visningen här.

För att vara garanterad plats på våra visningar krävs föranmälan till info@ytterbygruva.se. Meddela hur många ni blir.

OBS: Den sista tunneln fram till gruvschaktet är för tillfället stängd pga projekt inom ramen för fastighetsförvaltningen.