Två spännande historier om Ytterby Gruva

Hej allesammans!

På söndagen den 28 augusti kl 11 00 inbjuder vi till två evenemang kring gruvan, som vi tror kommer att vara väldigt intressanta.

Kl. 11.00, uppe vid fogdekontoret (ovanför trappan upp till gruvan) kommer Bengt Sandell att svara på frågor om när gruvan såldes till Kronan 1953. Bengt tillhör den siste gruvfogdens släkt. Bland annat kommer han att berätta om hur man bodde 5 personer i det vi kallar gruvfogdekontoret.

Kl. 11.45, i  gruvgången (nedanför Fältspatsvägen) kommer Susanne Sjöberg att svara på frågor om den forskning hon har gjort om både ”bubblorna” på väggarna i gången och tidigare om grundvattnet runt gruvan.

Visningarna är fria för medlemmar i Gruvföreningen.
Vi vill att så många som möjligt blir medlemmar och det kan man bli på plats för mötena. Kostnaden är 250 kr. Den som inte är medlem och inte vill bli det betalar 50 kr per person. Betalning görs via Swish nr 1232421311

Vi vill också redan nu berätta att söndagen den 4 september kommer vi att åter att erbjuda ”Ytterby Gruva och det kalla kriget” med Tommy Wahlund och Sven-Olof Kviman. Presentationen görs i ett bergrum ca 400 meter in. Vid denna visning är det möjligt att, att gå ända fram till den ursprungliga gruvan men det kräver att man har stövlar och att man är över 15 år. Ytterligare detaljer följer.

Utsänt enl. uppdrag
Berit nordlund (sekr.)

Kommentera